Anasayfa /  Medya

Buket Aydın'dan 'kovulma' iddialarına sert yanıt geldi!

Kanal D Haber Başkanı Buket Aydın, Türkiye İşçi Partisi Lideri Erkan Baş'ın ortaya attığı '60 güvenlik görevlisini işten kovdu' iddialarına yanıt vererek "Bir kadına şiddet kampanyası yapılıyor." dedi.

Abone ol
Abone ol 23 Mayıs 2019 18:16

Demirören Holding’e bağlı güvenlik işçilerinin kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Erkan Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı programla tepkilere neden olan Kanal D çalışanı Buket Aydın’ın, kanalda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisinin işine son verdiğini iddia etmişti. 

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 2

Erkan Baş'ın bu iddialarına yanıt vermesi beklenen Kanal D Haber Başkanı ve CNN Türk'te yayınlanan 40 programının sunucusu Buket aydın, sessizliğini bozarak sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Aydın, "Beni ve ailemi taciz edenlere sesleniyorum" diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 3

Siyasetçiler çanak tutuyor: Bugüne kadar sustum ama artık susmayacağım. Çünkü bir kadına şiddet kampanyası yapılıyor. Üzülerek görüyorum ki buna gazeteciler ve siyasetçiler de çanak tutuyor. 26 Nisan Cuma günü benim güvenlikle Kanal D binasından dışarı çıkartılmam veya güvenlik görevlisi arkadaşların bana bir müdahalesi gibi bir durum yaşanmamıştır.

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 4

Yüzleri kızarmadan..: Bu yalanları ispat edecek en ufak bir görüntü, belge, fotoğraf yokken yüzleri kızarmadan bu yalan ve iftiraları atanlar işi daha ileriye götürmüş ve benim insanları işinden ettiğimi yazmıştır.

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 5

Benim üzerimden prim yapmaya çalışanları kınıyorum: Güvenlik şirketinin açıklaması yukarıdadır. Konuyla hiç bir ilgim yok; olamaz. İşçilerin işsiz kalmasını fırsat bilip onları kullanarak benim üzerimden prim yapmaya çalışan siyasetçileri ve gazetecileri kınıyor, onlara sessiz kalanları da Allah’a havale ediyorum.

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 6

Ailemi ve beni taciz edenlere..: Benim cep Telefon numaramı Twitter üzerinden paylaşacak kadar alçalan, nefret söylemleri ve küfürler ile beni ve ailemi taciz edenlere sesleniyorum;

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 7

Kimsenin hakkı yoktur: Eşim, annem, babam, tüm ailem ve eşimin ailesini bu denli üzüp yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Kadına şiddete hayır diye bağıranların konu ben olduğumda kadına şiddeti bizzat uygulayan olmaları çok acıdır.

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 8

Kendilerini sorgulamalıdır: Buna sessiz kalan gazeteciler ve siyasetçiler de kendilerini sorgulamalıdır. Takdir kamuoyunundur!

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 9

Peki Erkan Baş Buket Aydın hakkında ne demişti?: Buket Aydın’ın Kanal D'ye geri dönüş sürecinde 60 güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını söyleyen Baş, şu iddialarda bulunmuştu: 

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 10

Talimatı uyguladılar: "Buket Aydın’ın şirkette yaşadığı sıkıntılar nedeniyle güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza amirlerinden bir talimat geliyor ‘Buket Hanım’ın işine son verilmiştir, içeri girişi engellensin’ deniyor ve güvenlik işçileri sadece kendilerine gelen bu talimatı uyguluyorlar. 

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 11

Bir günde işten çıkarıldılar: Daha sonra, tekrar, büyük ihtimalle Ankara üzerinden Buket Hanım işe iade edilince, bu kez sadece kendilerine verilen görevi yerine getirdikleri için bütün güvenlik şirketi çalışanları, İstanbul ve Ankara’daki 60 güvenlik işçisi bir günde işinden çıkarılıyor. 

Buket Aydın'dan '60 güvenlik görevlisini kovdu' iddialarına sert yanıt - Sayfa 12

İktidar istedi diye..: Bu kabul edilebilir bir şey değil yani aralarında yirmi yıldır orada çalışan işçi arkadaşlarımızın olduğu bir topluluk, bir günde, iktidar istedi diye işsiz kalmış durumda. Bunu takdirlerinize sunuyorum"


Yorumlar