Anasayfa /  Yaşam /  Yemek kültürü

Bugün ne pişirsem? İftar menüsü - Yemek önerileri ve tarifleri!

Ramazan ayında iftar sofraları çeşit çeşit yemeklerle donatılıyor. Özellikle ev hanımları, iftar için yapacağı yemekleri gündüz vaktinden hazırlamaya koyuluyor. İşte bugün ne pişirsem diye merak eden hanımlar için İftar menüsü, yemek önerileri ve tarifleri...

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2024 00:04

Ramazan ayında iftar sofraları çeşit çeşit yemeklerle donatılıyor. Özellikle ev hanımları, iftar için yapacağı yemekleri gündüz vaktinden hazırlamaya koyuluyor. İşte bugün ne pişirsem diye merak eden hanımlar için İftar menüsü, yemek önerileri ve tarifleri...

 İFTAR MENÜSÜ

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI - Tarifi aşağıda

ETLİ PATATES YEMEĞİ - Tarifi aşağıda

SUPANGLE - Tarifi aşağıda

 

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy havuç
2 adet büyük boy patates
4 su bardağı su

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI TERBİYESİ

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un

 

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Orta boy bir tencerenin içine tavukları koyun. Üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edin ve güzelce haşlayın. Haşladıktan sonra tavukları çıkarın. Suyunu bir kenarda bekletin. Tavukları ufak ufak doğrayın.

Patatesi ve havuçları küp küp doğrayın. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağı alın. Üzerine havuç ve patatesleri ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. Kavrulan sebzelerin üzerine tereyağı ve unu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Üzerine ayırdığınız tavuk suyunu dökün. Daha sonra içerisine haşlanmış tavukları ekleyerek bir süre daha kaynatın. Tüm sebzeler güzelce yumuşadığında çorbayı ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin. Sebzeli tavuk çorbanız hazır! Afiyet olsun.

ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER  

300 gram kuşbaşı dana eti
1 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 şeker kaşığı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

ETLİ PATATES YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Patates, soğan ve havucun kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Patates ve havucu da küçük küpler halinde doğrayın. Tencereyi ocağa alın ve kuşbaşı etinizi atın ve tuz ile karabiber döküp etin suyunu salmadan lezzetini tutmasını sağlayın. Bu işlem eti mühürlemek olarak tanımlanır. Et mühürlenerek suyunu salmaz böylece tadını içinde tutar. Ardından havuçları da tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Biraz renk alınca patatesleri de tencereye atın. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin. Ardından yemeğin suyunu ekleyerek ocağı orta ateşe alın. Yemeğinizi 20 dakika sonra kontrol edin. Patates ve havuçların yumuşamış olduğunu fark ettiğiniz an ocağın altını kapatıp 5 dakika yemeğinizi dinlendirin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

SUPANGLE İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
100 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı

SUPANGLE NASIL YAPILIR?

Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Un, kakao ve toz şeker ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Toz şeker tamamen eridiğinde supangle karışımını kısık ateşte pişirin. Hafif kabarmaya başlayan tatlıya bitter çikolata parçalarını ekleyip tatlının kendi sıcaklığıyla erimesini sağlayın.

Kıvam alan supangleye tereyağı ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için blender ya da mikser yardımıyla karıştırdığınız supangleyi servis kaselerine paylaştırın. Eğer dilerseniz sütle ıslatılmış kek parçalarına servis kaselerinin tabanına yerleştirin. Oda sıcaklığında ılınan tatlıları soğuması için buzdolabına kaldırın. Damla çikolata parçaları ile süsledikten sonra supangleniz yenmeye hazır! Afiyet olsun.

Yorumlar