Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 7 Nisan 2019 Pazar yurt genelinde hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Bolu, Malatya, Elazığ, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte 7 Nisan 2019 Pazar yurt genelinde hava durumu...

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2019 10:15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Bolu, Malatya, Elazığ, Ardahan, Kars ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Muğla ve Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.



BURSA 9°C, 19°C



Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak yağışlı



ÇANAKKALE 10°C, 16°C



Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı



İSTANBUL 8°C, 17°C



Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.



KIRKLARELİ 7°C, 20°C



Parçalı zamanla çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Muğla kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.



A.KARAHİSAR 5°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



DENİZLİ 10°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



İZMİR 12°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



MANİSA 11°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Antalya kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.



ADANA 13°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANTALYA 13°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BURDUR 6°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı



HATAY 13°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı yarın (Pazar) yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Sivas çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA 7°C, 19°C



Parçalı yer yer çok bulutlu



ÇANKIRI 6°C, 22°C



Parçalı bulutlu



ESKİŞEHİR 7°C, 18°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



SİVAS 2°C, 17°C



Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Bolu çevrelerinin yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU 6°C, 17°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı



DÜZCE 8°C, 21°C



Parçalı ve yer yer çok bulutlu



SİNOP 10°C, 15°C



Parçalı bulutlu



ZONGULDAK 6°C, 13°C



Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



AMASYA 7°C, 26°C



Parçalı bulutlu



BAYBURT 1°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 8°C, 16°C



Parçalı bulutlu



TRABZON 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri ile yarın (Pazar) Elazığ ve Malatya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ERZURUM 0°C, 12°C



Parçalı yer yer çok bulutlu



KARS -1°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu akşam ilk saatlerde sağanak yağışlı



MUŞ 3°C, 12°C



Parçalı yer yer çok bulutlu



VAN 3°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 8°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



GAZİANTEP 9°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



SİİRT 8°C, 17°C



Parçalı ve çok bulutlu yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



ŞANLIURFA 11°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli, Batı Karadeniz’in batısı akşam saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu doğu, gece geneli güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece batısı kuzeybatı, sabah geneli kuzeydoğu, öğlen geneli güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu, sabah geneli kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli, öğle saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de doğu ve kuzeydoğu, güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğu, gece güneyi ile sabah geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde güneyi 7 (30-50 km/sa), gece ve öğlen geneli ile sabah kuzeyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı ile İskenderun Körfezi sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, öğlen kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam ve gece saatlerinde kuzeyi kuzeyden 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve güneydoğu, gece saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Yorumlar