Anasayfa /  Foto Galeri

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat Meteoroloji'den o illere kar yağışı ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Şubat Salı günü için uyarıda bulundu. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre İstanbul, Osmaniye, Balıkesir, Düzce, dahil birçok şehirde sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Bilecik, Bolu, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kar yağışı etkili olacak. Peki 15 Şubat 2022 Salı hava nasıl olacak? İşte 15 Şubat illere göre hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat Meteoroloji'den o illere kar yağışı ve sağanak uyarısı - Sayfa 1

15 Şubat 2022 Salı günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ile yüksek kesimleri de dahil olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde, bu bir haftalık süreçte çığ tehlikesi bulunduğu belirtilerek uyarıda bulunuldu. Öte yandan Vatandaşlar 15 Şubat 2022 Salı hava nasıl olacak? sorusunun yanıtı için internete araştırma yapıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük hava durumu raporu ile 15 Şubat 2022 Salı hava durumu ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat Meteoroloji'den o illere kar yağışı ve sağanak uyarısı - Sayfa 2

15 ŞUBAT 2022 SALI HAVA NASIL OLACAK?
15 Şubat Salı günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde yağış beklenmiyor, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat Meteoroloji'den o illere kar yağışı ve sağanak uyarısı - Sayfa 3

FacebookTwitter
00
0
0
0
0
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. 15 ile kar ve sağanak yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmin raporunu sosyal medyadan paylaştı.

Buna göre; Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.

Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aydın, Muğla, Adana, Sinop çevreleri ile Adana’nın doğu ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.


İç ve doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.


KAR VE SAĞANAK BEKLENEN İLLER


Meteoroloji; Yalova, Ordu, Giresun, Bursa, Sakarya, Düzce, Bartın, Kocaeli, Zonguldak, Trabzon ve Rize için sağanak yağış uyarısında bulundu.


Öte yandan Meteoroloji; Bingöl, Bilecik, Muş ve Bolu’ya kar ve karla karışık yağmur uyarısında bulundu.

Bugün hava nasıl olacak? 15 Şubat Meteoroloji'den o illere kar yağışı ve sağanak uyarısı - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişikliği olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.