Bubble Tea ve mavi kelebek çayı..

Gastronomi dünyasında hala keşfedecek çok şey var. Hadi gelin sizi Bubble Tea ile tanıştırayım. Alışılagelmiş buzlu çayların ötesinde bir dünya sunan Bubble Tea, damağınızda tam bir lunapark etkisi yaratıyor.

 İstanbul’da Bubble Tea içmek isteyenler için mekan önerelim. Karaköy Osmanlızadeler, Melez Tea Bar Maslak,  Bubble İstanbul-Nişantaşı, Bubble Pup-Beşiktaş bunlardan birkaçı…

İstanbul’un en iyi çay mekanlarından Dem ise Bubble Tea çeşidini mönüsüne ekleyenler arasında bulunuyor. Seçenekler arasında böğürtlenli, frenk üzümlü, çilekli ve hibiskus yer alıyor.

Artık insanlarda ilginç olan ne gelirse Uzakdoğu’dan gelir diye bir kanı oluştu. Bubble Tea içeceği de bunu destekliyor. Minik sakız gibi yumuşak balonların içindeki o tatlı meyve püreleri çay sevmeyenleri bile kendine aşık ediyor. Bubble tea ile karşınıza daha önce tatmadığınız renkli gösterişli karışımlar ortaya çıkıyor. Eğer gösterişten hoşlanıyorsanız, bardağınıza bir parçada yenilebilir sim ekliyorlar. Böylece pırıl pırıl parlayan turuncu, mavi, yeşil, kırmızı, pembe renkler enerjinizi yükseltiyor.

Boş olan daha izole saatlerde Karaköy’e uzandığım bir hafta sonu Bubble Tea denilen ilginç içeceği tattım. Konu hakkında bilgili bir barista Ahmet ile tanışmamız sonrasında ön yargıyla yaklaştığım bubble tea hakkında oldukça fazla bilgi edindim. Hiç bıkmadan büyük bir nezaket ile bana tek tek yaban mersini, mango, limon ve daha birçok bubble çeşidini tattırdı. Ahmet henüz genç ve iş hayatında temiz gözlere sahip. İçinden geleni açıkça söylüyor. Elbette pandemi gereği uzun uzun sohbet edemiyoruz. Ama yine de birkaç tavsiye almak çok güzeldi. Faydası saymakla bitmeyen hibiskus çayı ile bir bubble tea hazırladı. Önce hibiskus çayını demliyorsunuz ve demini aldıktan sonra çayı soğutuyorsunuz. İçine o minik baloncukları istediğiniz kadar katarak büyük kıvrak pipetler ile içiyorsunuz. Ben hibiskus çayına mango baloncukları yakıştırdım. Ekşi sevenler limon da katabilir. En popüler Bubble Tea ise  kavun diye duydum. Oldukça ferah ve yaz günleri için ideal bir içecek.

Bubble Tea’nin yanı sıra yine Uzakdoğu’dan gelen mavi kelebek çayı ile tanıştık. Tayland’ın kuzey bölgesindeki dağlık alanlarda yetişen Mavi Kelebek Sarmaşığı (Blue Butterfly Pea) orkide bitkisi çiçeklerinin güneşte kurutulmasıyla elde ediliyormuş. Buz, limon ve gazoz ile yapılan göz alıcı renkleriyle mutluluk veren bu çayın aslına tadı yok. Ama gazozun varlığı hoş bir tat veriyor. Her malzeme iksir gibi birlikte sunulursa başarılı oluyor. Bu arada biz çayı mavi beklerken gelen parlak mor ve pembe tonlarındaki renk cümbüşü bizi hayrete düşürdü. Yapılırken içine katılan o bir limon ya da herhangi bir asidin mavi çayın rengini maviden pembeye veya mora çevirdiğini anladık. Dediğim gibi gastronomi dünyası bir cennet ve daha keşfedilmemiş daha birçok gizli kalmış hazine var.

 

 

 

Yorumlar