Anasayfa /  Foto Galeri

Bu uygulamalar varsa hemen telefonunuzdan silin! İşte karttan para çalan 8 uygulama

Bir güvenlik uzmanı artan siber saldırılar sonrası yaptığı çalışmalarda Android işletim sistemli telefonlarda bulunan 8 uygulamanın karttan para çaldıklarını keşfetti. Bu uygulamaların siteme kayıtlı olan kartlardan para çaldığı tespit edildi. İşte karttan para çalan 8 uygulama...

Bu uygulamalar varsa hemen telefonunuzdan silin! İşte karttan para çalan 8 uygulama - Sayfa 1

Siber saldırganların telefonlarımıza karşı yaptıkları saldırılar sürerken, bir güvenlik araştırmacısı Android işletim sistemini kullanan telefonları hedef alan kötü amaçlı 8 tane uygulama keşfetti. 

Bu uygulamalar varsa hemen telefonunuzdan silin! İşte karttan para çalan 8 uygulama - Sayfa 2

Bu uygulamaların siteme kayıtlı olan kartlardan para çaldığı tespit edildi. Bu korkunç 8 uygulamaya karşı Android kullanıcılarını uyaran uzman, derhal telefonlarınızdan silin çağrısında bulundu.

Bu uygulamalar varsa hemen telefonunuzdan silin! İşte karttan para çalan 8 uygulama - Sayfa 3

BU UYGULAMALAR VARSA HEMEN SİLİN!

İlk kez 2021 yılında keşfedilen Autlycos yazılımı, bulunduğu uygulamaları indiren kişileri paralı hizmetlere üye yapmaya başlıyor. Daha sonra bu uygulamalar, kullanıcıların kartından habersizce para çekebiliyor

Bu uygulamalar varsa hemen telefonunuzdan silin! İşte karttan para çalan 8 uygulama - Sayfa 4

SOSYAL MEDYADAN KANDIRMAYA ÇALIŞTILAR

Dolandırıcıların ise Autolycos zararlısı içeren uygulamaları tanıtmak için birkaç Facebook sayfası oluşturduğu ve Facebook ve Instagram'da reklamlar yayınladığı tespit edildi. Yazılımın uygulamayı indiren kişileri gizlice paralı hizmetlere abone etmeye başlayarak adeta paralarını çaldığı aktarıldı.