Anasayfa /  Foto Galeri

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! 16 Mart Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı

16 Mart 2021 tarihine ait hava durumu raporunu yayınlayan MGM, ülkenin birçok yerinde yağışın etkili olacağını ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Akdeniz'de ve İç Anadolu bölgesinde yarın fırtına, Adana ve Kahramanmaraş'ta ise kuvvetli yağış bekleniyor. Kütahya, Eskişehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ön görülürken İstanbul'da yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın kuvvetli olması tahmin ediliyor. İşte, MGM 16 Mart il il hava durumu tahminleri

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! 16 Mart Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı - Sayfa 1

Günlük hava durumu raporu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Son tahminlere göre,yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi, Kıyı Ege, Çanakkale çevreleri, Antalya’nın batı ve doğu ilçeleri, Adana'nın kuzey kesimleri ile Hatay kıyılarında kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! 16 Mart Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege, Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar Mevkii), İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde ise Aydın, Muğla ve Denizli ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! 16 Mart Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı - Sayfa 3

HIZI 80 KM'YE ÇIKACAK
Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! 16 Mart Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.