Anasayfa /  Teknoloji

Bu mesajı alanlar dikkat! Her an dolandırılabilirsiniz! İşte dolandırıcıların yeni tuzağı!

Falimabak.com adlı bir siteden üyelik iptali mesajı aldıysanız sakın bu numarayı geri aramayın. Dolandırıcıların yeni yöntemlerinden birisi olan Falimabak.com nedir? Bu numaraya geri dönüş yaparsak ne olur? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2019 16:33

İnternet üzerinde Falimabak.com üzerinden şikayetler gün geçtikçe artıyor. Ortak şikayet ise kullanıcıların ekranına düşen bir mesaj. Mesajda ekranda gördüğünüz metin ise şöyle:



"falimabak.com uygulamasına 89 TL karşılığında üye olduğunuz üyeliğinizi iptal etmek için hemen 08882992121 arayın"



Bu mesaj tamamen yalan ve kullanıcıları tuzağa düşürmek için hazırlanmış. Kullanıcılar bu mesajı aldığında aslında böyle bir siteye abone olmuş olmuyor; ya da halihazırda böyle bir abonelikleri yok. Aksine bu mesaj, size verilen 0888'li numarayı aratıp saniye başına telefon ücreti üzerinden sizi 'dolandırmak' istiyor. 



Bir mesaj örneğini daha paylaşalım:



Falımabak.com sitemize üyeliğiniz gerçekleştirdiniz üyelikten çıkmak ve iptal etmek İÇİN08882009090 numaralı telefonu arayınız. B350.



Numaralar değişmekle birlikte aynı dolandırıcılığa hizmet ediyor. Bu nedenle kesinlikle bu tip bir mesaj alırsanız ne SMS'le bu mesaja dönün, ne de verilen numarayı arayın.


Yorumlar