Hem ülkemiz hem de dünyamız zorlu bir süreçten geçmeye devam ediyor. Eminim hiç birimiz bu sürecin böylesine zorlu olacağını düşünmüyorduk. Şunu da belirtmeliyim ki Covid 19 bu döneme denk gelmiş olsa da dünyamız ve insanlık tarihi dönem dönem bir takım zorluklar ile karşı karşıya kaldı.

“1. Dünya Savaşı, Domuz Gribi, Veba, Sars,Ebola,Mers,İspanyol gribi salgınları, depremler..vs” gördü. Bu listeyi çoğaltmak çok kolay. Bu dönem de dünyamızın ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı zorlu süreçte maalesef Covid 19 oldu.

Bu listeyi neden yazdın dersen, “Ne ilkiz ne de  son olacağız.” İnsanlık tarihi bizlere gösteriyor ki, bunları yaşamaya devam edeceğiz. Dolayısı ile “Neden biz?, Ne kadar şansız biriyim…” gibi cümleleri artık bir kenara bırakmalıyız. Bu dönemde birey olarak hepimizin üzerine düşen bazı sorumluluklar var. Senin de bu sürece hizmet edeceğin soru “Ben ne yapmalıyım” olmalıdır. Görevlerimizi yerine getirdikçe bu süreci doğru adımlarla yönlendirmiş olacağız. Senin için ufak bir tüyo;

  • Evin bir bireyi olarak yapman gerekenleri gözden geçirmelisin
  • Eğitim sürecinin sorululmuğunu tamamen almalısın.

Öğrencim, bu süreci de geride bırakacağız. Önemli olan sen bu sona geldiğinde kazançlı mı çıkacaksın yoksa “Eyvah” ve “Keşke” lerle dolu cümleler mi kuracaksın?

Çok değil birkaç ay sonra yaşamlarımız rutinine dönmeye başladığında sen hangi noktada olacaksın? Kayıp mı olacaksın, yol gösteren mi? İstediğin liseyi kazanmış, geleceğini emin adımlar ile inşa eden mi olacaksın,  pişmanlık duyan mı?

Seni bekleyen sınavına hazır olmak senin en büyük görevin. İkinci dönem konularının sınav içeriğinden çıkarılmasının ise nasıl bir nimet olduğunu bildiğinden de eminim.

“Hedefini yükseltmelisin.”

İstediğin okulun çıtasını yükseltebilirsin. Denemesi bedava

“Dezavantaj sana avantaj sağladı.

Seneye istediğin ve mutlu olduğun okulda okumak senin elinde.

“Vazgeçme”

Sen vazgeçme biz geçmeyiz

Sevgilerimle

 

Yorumlar