Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar kavrulacak! Meteoroloji ve uzmanlardan yüksek sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminini yayımladı. Yayımlanan rapora göre ülke genelinde hissedilen sıcaklıkları düşüren rüzgar, etkisini kaybediyor. Rüzgarın hızını kesmesiyle birlikte sıcaklıklarda belirgin bir artış yaşanacak. hissedilen sıcaklıkları düşüren rüzgar, etkisini kaybediyor. Rüzgarın hızını kesmesiyle birlikte sıcaklıklarda belirgin bir artış yaşanacak. İşte meteorolojiden il il hava durumu...

Bu illerde yaşayanlar kavrulacak! Meteoroloji ve uzmanlardan yüksek sıcaklık uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Temmuz Perşembe günü beklenen hava durumuna ilişkin raporunu açıkladı. Yapılan değerlendirmeye göre Karadeniz kıyılarında yağış beklenirken, Akdeniz kıyılarında ise mevsim normalleri üzerinde sıçaklık beklendiği belirtildi. Uzmanlar da bugünden itibaren havaların ısınmaya başlayacağını ifade ederken, özellikle Ege ve Akdeniz için aşırı sıcak uyarısı yapıldı. İşte hava durumuna ilişkin tüm detaylar...

Bu illerde yaşayanlar kavrulacak! Meteoroloji ve uzmanlardan yüksek sıcaklık uyarısı - Sayfa 2

BAZI İLLERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sakarya, Ordu, Ardahan ve Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar kavrulacak! Meteoroloji ve uzmanlardan yüksek sıcaklık uyarısı - Sayfa 3

AKDENİZ KIYILARI İÇİN SICAKLIK UYARISI
Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altında, Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar kavrulacak! Meteoroloji ve uzmanlardan yüksek sıcaklık uyarısı - Sayfa 4

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.