Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı! I 18 Ekim 2021

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından illere ait hava durumu tahminleri yayınlandı. Hava durumu tahminlerini son dakika açıklayan Meteoroloji sağanak yağış uyarısında bulundu. Peki, yeni haftada hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 18 Ekim hava durumu raporu...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı! I 18 Ekim 2021 - Sayfa 1

Dışarı çıkacak olanlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Meteoroloji hava durumu tahminlerini sorguluyor. Son hava durumu değerlendirmelerine göre Karadeniz Bölgesi kıyı kesiminde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise öğle saatlerinden sonra pazartesi günü hafif sağanak etkili olacak. İşte tahminlerle ilgili detaylar..

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı! I 18 Ekim 2021 - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz Bölgesi, Akdeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyı kesiminde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı! I 18 Ekim 2021 - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı! I 18 Ekim 2021 - Sayfa 4

RÜZGAR:

Genellikle kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.