Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den bir çok il'e kar uyarısı I 2 Nisan yurtta hava durumu

Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından yayınlandı. Soğuk havaların ardından batı kesimlerde 2 ila 6 derece sıcaklıkların artacağı bildirildi. Sakarya, Uşak, Muğla, Denizli, Antalya ve Aydın'ın iç kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği ön görülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunuyor. İşte, MGM 2 Nisan İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den bir çok il'e kar uyarısı I 2 Nisan yurtta hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 2 Nisan verilerine göre Marmara'nın kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den bir çok il'e kar uyarısı I 2 Nisan yurtta hava durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'da, Ege'de ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den bir çok il'e kar uyarısı I 2 Nisan yurtta hava durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den bir çok il'e kar uyarısı I 2 Nisan yurtta hava durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (60-80 Km/saat) esmesi bekleniyor.