Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor... 9 Mart Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji 9 Mart 2022 Çarşamba son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan son açıklamaya göre, 33 il için sarı kodlu alarm verildi. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri kar yağışlı, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 9 Mart hava durumu raporu...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor... 9 Mart Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Çanakkale, İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimleri dışında kalan tüm bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile yarın zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu, Konya, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ, Erzurum'un güneyi, Kars, Ağrı, Van'ın kuzey ve güney ilçeleri, Hakkari, Bitlis, Şırnak, Adıyaman, Diyarbakır’ın kuzeyi, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor... 9 Mart Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 5 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor... 9 Mart Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimler ile yarın zamanla kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kar geliyor... 9 Mart Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Antalya’nın doğusu ve Konya, Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.