Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 31 Aralık Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur uyarısı

31 Aralık 2020 Perşembe günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Vatandaşların internette aradığı İstanbul'da hava nasıl olacak? Ankara'da hava nasıl olacak? İzmir'de hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak? sorularının cevabı haberimizde...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 31 Aralık Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Muğla kıyılarında, akşam saatlerinden sonra İzmir çevreleri ile Balıkesir'in batı ve Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve sis hadisesi ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 31 Aralık Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 31 Aralık Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 31 Aralık Meteoroloji'den kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Muğla kıyılarında, akşam saatlerinden sonra İzmir çevreleri ile Balıkesir'in batısı ve Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.