Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 22 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu gün içerisinde sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık olması tahmin ediliyor. Erzincan’ın doğusu, Erzurum, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş çevrelerinde zaman zaman kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. İşte 22 Nisan tüm yurtta hava durumu tahmini...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 22 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Ardahan ve Erzincan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 22 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 22 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR:

 Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 22 Nisan Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI:

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.