Anasayfa /  Foto Galeri

Bu iller'de yaşayanlar dikkat! 22 Eylül 2021 Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm

Meteoroloji, "Çok tedbirli olun" diyerek bugün için Artvin ve Rize'ye turuncu kodlu uyarıda bulunurken Giresun, Trabzon, Bartın, Düzce, Bolu, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak ve Karabük'e sarı kodlu uyarı yaptı. Öte yandan bugün İstanbul dahil tam 40 kentte sağanak yağış görülecek. İşte 22 eylül 2021 tüm yurtta hava durumu

Bu iller'de yaşayanlar dikkat! 22 Eylül 2021 Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), Türkiye İçin Uyarı Durumu tablosunu yayınladı. Buna göre, toplam 11 il için kritik uyarıda bulunuldu.

Bu iller'de yaşayanlar dikkat! 22 Eylül 2021 Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay kıyıları, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri)olması bekleniyor.

Bu iller'de yaşayanlar dikkat! 22 Eylül 2021 Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu iller'de yaşayanlar dikkat! 22 Eylül 2021 Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.