Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 2 haziran Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji 2 Haziran 2022 Perşembe hava durumu raporunu yayımladı. Günlük planlarını yapan vatandaşlar hava durumuna göre faaliyetlerini planlıyor ve buna göre hazırlık yapıyorlar. Peki, MGM Meteoroloji 2 Haziran 2022 Perşembe hava durumu nasıl? Bugün yağmur var mı? Bugün hava kaç derece? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte, bugünün hava durumu tahmin raporu ve merak edilen diğer detaylar…

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 2 haziran Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 2 haziran Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı - Sayfa 2

HIZI 60 KM'YE KADAR ÇIKACAK
Hava sıcaklığını yurt genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 2 haziran Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı - Sayfa 3

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 2 haziran Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve toz taşınımı uyarısı - Sayfa 4

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.


EDİRNE °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 30°C
Parçalı bulutlu