Anasayfa /  Hava durumu

Bu gün hava hasıl ? 22 Haziran Cumartesi hava durumu |Meteoroloji sarı alarm verdi !

Bu gün hava hasıl ? 22 Haziran Cumartesi hava durumu nası olacak? Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre ülke geneli bulutlu olurken yağışlar da etkisini gösterecek. Sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur, öğleden sonra etkisini artıracak ve yurdun büyük bir bölümünde görülecek. Öte yandan yağışların beklendiği 8 için de sarı alarm verildi.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2019 11:40

Bu gün hava hasıl ? 22 Haziran Cumartesi hava durumu |Meteoroloji sarı alarm verdi ! 

Meteoroloji'den yapılan değerlendirmelere göre ülke geneli bulutlu olurken yağışlar da etkisini gösterecek. Sabah saatlerinde başlayacak olan yağmur, öğleden sonra etkisini artıracak ve yurdun büyük bir bölümünde görülecek. Öte yandan yağışların beklendiği 8 için de sarı alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Bilecik, Sinop, Gaziantep, Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Samsun çevreleri ile Ankara'nın güneyi, Kırıkkale ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarların genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Samsun ile Ankara'nın güneyi, Kırıkkale ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

8 İL İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağışların beklendiği, Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman ve Mersin'de sarı alarm verdi ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Sarı alarm nedir?

Sarı alarm hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:


Yorumlar