Anasayfa /  Dünya

Bu da oldu ! Şişirilebilir bisiklet ürettiler !

Sırt çantasında taşınabilen termoplastik poliüretandan yapılmış Poimo adlı elektrikli bisikleti çantadan çıkardıktan sonra bir dakikada şişirip yola koyulmak mümkün.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2020 18:00

Poimo (POrtable and Inflatable MObility) Tokyo Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından ortaya çıkarılan bir ürün. Henüz prototip aşamasında olan elektrikli bisiklet kullanım öncesi şişiriliyor. Varış noktasına geldikten sonra havası indirilip tekrar çantaya koyulabiliyor. Projeyi geliştirenler arasında olan Ryuma Niiyama gelecekteki şehir ulaşımında şişirilebilir ulaşım araçlarının daha fazla kolaylık sağlayacağı için tercih edileceğine inanıyor.

Poimo elektrikli bisikleti şişirmek bir hava yatağını şişirmekle neredeyse aynı. Esnek termoplastik poliüretandan yapılmış malzemesi ortalama bir sürücünün ağırlığını taşıyabilecek kadar şişiriliyor. Bu da yaklaşık 9 ila 10 psi arası basınç demek. Dolayısıyla bisikleti şişirmek elektrikli pompa ile yaklaşık bir dakikada içinde tamamlanabiliyor. Bir futbol topunun 8,5 ila 15,6 psi aralığında olması gerektiği düşünülürse Poimo’yu da futbol topu gibi el pompası ile şişirmek de mümkün olabilir.

Bisiklet 12 kiloya yakın bir ağırlığa sahip. Ekip, prototip aşamasındaki ürünün tüketicilerin kullanımına sunulacağı zaman daha hafif olacağını da belirtiyor.

Poimo elektrikli bisiklet geliştirilmeye devam ediliyor. Menzil, pil ömrü, ve fiyat gibi detaylar ürün son aşamaya geldikten sonra açıklanacak.

Yorumlar