Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bulmacalar sizi çok zorlayacak! 8 soruluk bir beyin egzersizi...

Bu bulmacalar sizi çok zorlayacak! 8 soruluk bir beyin egzersizi... - Sayfa 1

Bilmeceler ve bulmacalar hafızayı geliştirir, insanlarda dikkat kabiliyetini artırır. İşte size sosyal medyada oldukça popüler 8 soruluk bir beyin egzersizi... Bilmece çözmenin insan beynine olumlu katkısı uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçektir. Bilmeceler ve bulmacalar hafızayı geliştirir, insanlarda dikkat kabiliyetini artırır. İşte size sosyal medyada oldukça popüler 8 soruluk bir beyin egzersizi. (CEVAPLAR FOTO GALERİNİN EN SONUNDA)

Bu bulmacalar sizi çok zorlayacak! 8 soruluk bir beyin egzersizi... - Sayfa 2

Bir köyde yaşayan yaşlı bir adam ve üç kızı varmış. Yaşlı adam bir gün çok hastalanmış. Ölüm onun canını almaya geldiğinde en büyük kızı babasının 2 yıl daha yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm kabul etmiş. iki yıl sonra geri geldiğinde ortanca kızı ölümden babasının biraz daha yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm kabul etmiş. Bir yıl sonra yeniden geldiğinde bu kez en küçük kızı elinde yanan bir mumla ölümün karşısına çıkmış ve babasının bu mum bitene kadar yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm bunu da kabul etmiş ve bir daha asla geri dönmemiş. Yaşlı adamın küçük kızı bunu nasıl sağladı?

Bu bulmacalar sizi çok zorlayacak! 8 soruluk bir beyin egzersizi... - Sayfa 3

Paul 25 metrelik bir merdivende boya yapıyorken bir anda ayağı kayar ve yere düşer. Ancak ölmez ya da kötü şekilde yaralanmaz. Bu nasıl olmuştur?

Bu bulmacalar sizi çok zorlayacak! 8 soruluk bir beyin egzersizi... - Sayfa 4

Biri 25 santigrat derece diğeri 25 fahrenheit derece iki kova su var. Bu iki kovaya aynı yükseklikten aynı anda 2 madeni para atılırsa en önce hangi kovaya düşen dibe ulaşır?