Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bölgelerde yaşayanlara Meteoroloji'den kar uyarısı! 19 Ekim il il hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Orta ve Doğu Karadeniz karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara ve İç Anadolu bölgesi için ise yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte 19 Ekim 2021 Meteoroloji'den il il hava durumu raporu...

Bu bölgelerde yaşayanlara Meteoroloji'den kar uyarısı! 19 Ekim il il hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli kıyıları, İstanbul’un kuzeybatısı, Çanakkale’nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri ile bu akşam saatlerinde Adana ve Osmaniye'nin güney kesimleri ile Hatay çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlara Meteoroloji'den kar uyarısı! 19 Ekim il il hava durumu - Sayfa 2

KUVVETLİ SAĞANAK VE KAR UYARISI
Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, heyelan, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Öte yandan bölgenin yüksek kesimlerinde kar yağışı da bekleniyor. 

Bu bölgelerde yaşayanlara Meteoroloji'den kar uyarısı! 19 Ekim il il hava durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlara Meteoroloji'den kar uyarısı! 19 Ekim il il hava durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.