Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yoğun kar ve çığ uyarısı I 23 Şubat 2021

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre bugün hava ülkemizin genelinde parçalı ve az bulutlu olacak. Rize ve Artvin kıyı kesiminin yağmurlu, iç kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor. İşte 23 Şubat salı günü hava durumu raporu...

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yoğun kar ve çığ uyarısı I 23 Şubat 2021 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla Doğu Karadeniz'in çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyı kesiminin yağmurlu, iç kesimlerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yoğun kar ve çığ uyarısı I 23 Şubat 2021 - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2-4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması beklenmektedir.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yoğun kar ve çığ uyarısı I 23 Şubat 2021 - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den yoğun kar ve çığ uyarısı I 23 Şubat 2021 - Sayfa 4

ÇIĞ UYARISI:

Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdumuzu terk etmesiyle yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı değerlendirilmektedir. Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.