Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! 28 Ocak 2022 yurtta hava

Bu illerde yaşayanlar dikkat... Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Çok sayıda il için sarı uyarı yapılan açıklamaya göre Batı Karadeniz'in iç kesimleri, (Adıyaman hariç) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. İşte 28 Ocak bölge bölge hava durumu

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! 28 Ocak 2022 yurtta hava - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yağmur ve kar uyarısı geldi. Meteorolojiden yapılan açıklamada Hatay çevrelerinde yağmur, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerin ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! 28 Ocak 2022 yurtta hava - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, (Adıyaman hariç) Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların bugün (Cuma) batı bölgelerimizden itibaren artmaya başlaması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! 28 Ocak 2022 yurtta hava - Sayfa 3

ÇOK SAYIDA İL İÇİN SARI UYARI
Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Van, Şırnak, Siirt, Bitlis, Malatya, Sivas, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli için sarı uyarı yapıldı.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı! 28 Ocak 2022 yurtta hava - Sayfa 4

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.