Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! 7 Eylül Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü güneşli ve sıcak bir gün geçirecek. Doğu Karadeniz'de Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde sağanak yağış beklenirken, Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli lodos etkili olacak.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! 7 Eylül Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı - Sayfa 1

Hava durumu tahminleri Meteoroloji'nin yaptığı son hava durumu değerlendirmeleriyle takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta yurt genelinde sıcak havaların yaşanmasının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında ise kuvvetli rüzgarın etkili olacağı bildirildi. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, MGM son hava durumu raporuna göre, 7 Eylül il il hava durumu tahminleri.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! 7 Eylül Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte, il il hava durumuraporu.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! 7 Eylül Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! 7 Eylül Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.