Anasayfa /  Foto Galeri

Bu besinler bağışıklığı güçlendirip sizi koronavirüsten uzaklaştırır !

Koronavirüs salgını sonrasında özellikle daha da önem kazanan D vitamini vücudumuz için olmazsa olmaz. Peki bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar neler? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bu besinler bağışıklığı güçlendirip sizi koronavirüsten uzaklaştırır ! - Sayfa 1

İşte mevsim değişikliklerinde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler...

Bu besinler bağışıklığı güçlendirip sizi koronavirüsten uzaklaştırır ! - Sayfa 2

Tatlı patates 

İçerdiği beta karoten vücudun savunma sistemlerini geliştirir. Bağışıklık sistemi hücrelerinin büyüme ve gelişmesinde etkili olup, zararlı toksinleri nötralize eder. Tatlı patates ve havuç, bal kabağı, yumurta sarısı ve kavun diğer sarı/turuncu besinler en iyi beta karoten kaynaklarıdır.

Bu besinler bağışıklığı güçlendirip sizi koronavirüsten uzaklaştırır ! - Sayfa 3

Yabani somon 

Yapılan bir çalışmada D vitamini seviyeleri düşük olan bireylerde solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskinin yaklaşık %40 daha fazla olduğu saptanmıştır. D vitamini seviyelerini somonla arttırın. 100 gramlık bir somon 360IU D vitamini içerir, günlük 800-1000 IU D vitamini alımı tavsiye edilir.

Bu besinler bağışıklığı güçlendirip sizi koronavirüsten uzaklaştırır ! - Sayfa 4

Zencefil 

Doğal bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olup, hafif bir yatıştırıcı etkiye sahiptir. İçerdiği bir kimyasal ile soğuk algınlığına neden olan yaygın olarak görülen rhinovirüsler ile savaşır. Çaylarda rendelenmiş taze zencefil ya da kök zencefil kullanılabilir.