Anasayfa /  Foto Galeri

Bu belirtileri gösterenler dikkat! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri

Sağlık Bakanlığı, aşılama sonrası hafif ve nadiren de olsa ciddi istenmeyen yan etkiler ortaya çıkabileceğini belirterek ilk altı aya kadar bu konuda dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte koronavirüs aşısının yan etkileri

Bu belirtileri gösterenler dikkat! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle mücadelede uygulanan aşılamaya ilişkin sıkça sorulan sorulara, "Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu" sitesinden yanıt verdi. Bakanlık aşının yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkileri olduğunu açıkladı.

Bu belirtileri gösterenler dikkat! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 2

En çok merak edilen 36 sorunun yanıtlandığı Kovid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'na, "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.


Sitede, aşının hastalığa karşı ne kadar süre koruyacağı, Kovid-19 geçirenler, emzirenler, gebeler ve çocuklara aşı uygulanıp uygulanmayacağı, yan etki görülmesi halinde neler yapılması gerektiği gibi konularda bilgiler yer aldı.

Sitede bulunan sorulardan bazıları ve cevapları şöyle:

Bu belirtileri gösterenler dikkat! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 3

KOVİD-19 GEÇİRDİM, YİNE DE AŞI YAPTIRMALI MIYIM?
"Kovid-19'u geçirenlerde koruyuculuk bir müddet daha devam etmektedir. Bu koruyuculuk düzeyi kişiyi bir süre daha Kovid-19'a karşı koruyacağından hastalığı geçirmiş kişiler aşı uygulanacak gruplarda değildir."

Bu belirtileri gösterenler dikkat! İşte koronavirüs aşısının yan etkileri - Sayfa 4

İNAKTİF KOVİD-19 AŞISI OLDUKTAN SONRA HASTALIĞA KARŞI NE KADAR SÜRE KORUNACAĞIZ?
"Klinik çalışmalarda, inaktif Kovid-19 aşılarının hastalığa karşı koruyucu etkisinin yüksek olduğu gösterilmiştir. Kovid-19 aşılarının koruyuculuk süresi henüz bilinmemektedir, bunun için ek araştırmalara ihtiyaç bulunmaktadır."