Anasayfa /  Foto Galeri

Bu belirtiler varsa dikkat ! Koronavirüs belirtilerinde yeni detaylar...

Bilim İnsanları tarafından hastalar üzerinde yapılan gözlemlerden sonra koronavirüsün yeni belirtileri çıktığı ve bu belirtilere dikkat edilmesi gerektiği açıklandı.

Bu belirtiler varsa dikkat ! Koronavirüs belirtilerinde yeni detaylar... - Sayfa 1

Bilim İnsanları tarafından enfekte hastalar üzerinde yapılan bir araştırmada King's College London'daki bir ekip, uygulamaya şüpheli 400.000'den fazla kişinin Covid-19 semptomları ile ilgili yanıtlarını inceledi.

Bu belirtiler varsa dikkat ! Koronavirüs belirtilerinde yeni detaylar... - Sayfa 2

Ateş ve öksürüğün virüsün en önemli belirtileri olmaya devam ettiğini söylüyor. Öte yandan İngiltere'deki bilim insanlarına göre, koku veya tat kaybı koronavirüsün bir işareti olabilir.

Bu belirtiler varsa dikkat ! Koronavirüs belirtilerinde yeni detaylar... - Sayfa 3

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, enfeksiyon belirtileri ateş, öksürük, nefes darlığı ve nefes alma zorluklarını içeriyor ancak son olarak İngiliz bilim insanlarının 400.000 kişi üzerinde yaptığı araştırmada, yüzde 53'lük kısımda yorgunluk ve halsizlik, yüzde 18'inde ise koku ve tat alma duyusunda kayıp yaşandığı saptandı. 

Bu belirtiler varsa dikkat ! Koronavirüs belirtilerinde yeni detaylar... - Sayfa 4

Yeni belirtiler keşfedilse de Dünya Sağlık Örgütü bu belirtileri listeye eklemedi. Bunun nedeni olarak ise yeterli kanıt göstermediği düşünülüyor.