Anasayfa /  Sağlık

Bu alışkanlıklarınız varsa sivilcelerden kurtulamayacaksınız! İşte detaylar...

Cildin sağlıklı ve temiz bir görünmesi için cilde düzenli olarak uygulanması gereken bazı rutinler vardır. Bu uygulamaların düzenli olarak cilde uygulanması cildin sağlığı açısından önemli olurken, cildinize bu kötülükleri uygulamaktan kesinlikle kaçının!

Abone ol
Abone ol 03 Kasım 2022 21:49

Cildin sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilmek için cilde düzenli olarak çeşitl uygulamalarda bulunmak fazlasıyla önemlidir. Cildin derinlemesine temizliğini sağlamak akabinde cilt tipine uygun nemlendiriciler ile cildi uygun ölçülerde nemlendirmek önemlidir. Cildinizin sivilcelerden arınmış sağlıklı bir görünüm içerisinde olabilmesi için bu hataları yapmaktan kesinlikle uzak durun!

Cildinize çok fazla ürün kullanmaktan kaçının

Cildin sağlıklı bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilmek için cilde bir takım uygulamalarda bulunmamak fazlasıyla önemlidir. Cildinize çok fazla ürün kullanmak, cildin gün içerisinde fazlasıyla yorulmasına neden olurken aynı zamanda cildin hava almasına da engel olmaktadır. Cildinize yoğun makyaj malzemesi uygulamalarında bulunmamak cildiniz açısından çok daha sağlıklı olurken, cilt floresını bozan ürünleri kullanmaktan mümkün mertebe kaçının.

Yemek yeme alışkanlığınızı gözden geçirin

Yanlış yemek yeme alışkanlığı cildin sağlığını tetikleyen etmenlerin başında gelmektedir. Cildin sağlıklı ve parlak bir görünüm içerisinde olması için içeriği temiz gıdaları tüketmek son derece önemli olurken, paketli ve işlenmiş gıdaların sürekli olarak tüketilmesi cildin sivilce problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olurken aynı zamanda akne gibi problemlerin büyük ölçüde gün yüzüne çıkmasına neden olmaktadır.

Uyumadan evvel yüzünüzü düzenli olarak temizleyin

Cilt noktasında yapılan en büyük hatalardan bir tanesi cildin düzenli olarak temizlenmemesidir. Düzenli olarak temizlenmeyen cilt sivilce ve akne problemlerinin oluşması noktasında son derece elverişli olurken, cildinize makyaj uygulamasında bulunsanız da bulunmasanız da cildinizi düzenli olarak temizlemek fazlasıyla önemlidir. Gün içerisinde maruz kalınan toz, kir gibi etmenler gözeneklerin dolmasına ve gözeneklerin tıkanmasına neden olurken tıkanan gözenekler sivilce gibi problemlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek ve cildinizin sağlıklı bir durum içerisinde olabilmesini sağlayabilmek için cilt tipinize uygun bir temizleme ürününü kullanmanızın ardından yine cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinizin nem dengesini de koruma altına almak fazlasıyla önemlidir.

Yukarıda yer alan etmenlere düzenli olarak uyum sağlamanız cildinizin sivilce ve akne gibi problemler ile karşı karşıya kalmasını büyük ölçüde engellerken, cildin çok daha sağlıklı bir durum içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. 

Yorumlar