Anasayfa /  Magazin

Bruce Willis'tan kötü haber: Frontotemporal Demans teşhisi konuldu!

Bruce Willis'tan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Geçen mart ayında afazi hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakmak zorunda kalan 67 yaşındaki aktör Bruce Willis'e, frontotemporal demans teşhisi konuldu.

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2023 12:40

Son dakiaka haberi:  Bruce Willis'tan kötü haber: Frontotemporal Demans teşhisi konuldu!

Beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' (söz yitimi) hastalığının ardından gözlerden uzak bir yaşam süren Bruce Willis'in ailesi açıklama yaptı.

Aktöre frontotemporal demans teşhisi konulduğunu belirten ailesi, açıklamada şunları söyledi:

"Bruce'un durumu ilerledi ve artık daha spesifik bir teşhisimiz var: frontotemporal demans (FTD olarak bilinir). Ne yazık ki, iletişimdeki zorluklar Bruce'un karşılaştığı hastalığın sadece bir belirtisi. Bu acı verici olsa da, sonunda net bir teşhise sahip olmak rahatlatıcı. Bugün hastalığın tedavisi yok, önümüzdeki yıllarda değişebileceğini umduğumuz bir gerçek. Bruce'un durumu ilerledikçe, medyanın ilgisinin çok daha fazla farkındalık ve araştırma gerektiren bu hastalığa ışık tutmaya odaklanabileceğini umuyoruz. Bruce, dünyadaki sesini başkalarına yardım etmek ve önemli konularda hem kamuda hem de özel olarak farkındalık yaratmak için kullanmaya her zaman inandı. Kalbimizde biliyoruz ki - bugün yapabilseydi - aynı zamanda bu zayıflatıcı hastalıkla ve bu kadar çok kişiyi ve ailelerini nasıl etkilediğiyle uğraşanlarla küresel dikkat ve bağlantı çekerek yanıt vermek isterdi."

NTV'nin aktardığına göre Willis Ailesi, "Bruce her zaman hayattan keyif aldı ve tanıdığı herkesin de aynı şeyi yapmasına yardım etti. Bu özen duygusunun ona ve hepimize yansıdığını görmek, dünyanın anlamıydı” dedi. “Bu zor dönemde hepinizin sevgili kocamız, babamız ve arkadaşımız için paylaştığınız sevgi bizi çok etkiledi. Devam eden şefkatiniz, anlayışınız ve saygınız, Bruce'un hayatı olabildiğince dolu yaşamasına yardım etmemizi sağlayacak" dedi.

 

Yorumlar