Anasayfa /  Ekonomi

Borsanın düşme sebebi ne? Borsa neden düşer?

Borsanın düşme sebebi ne ve borsa neden düşer soruları, 8 Haziran günü borsadaki sert düşüş sonrası merak ediliyor. Peki borsa neden düşüyor?

Abone ol
Abone ol 08 Haziran 2022 23:33

Borsanın düşme sebebi ne ve borsa neden düşer soruları, 8 Haziran günü borsadaki sert düşüş sonrası merak ediliyor. Peki borsa neden düşüyor?

Borsa neden düşüyor sorusu son zamanların en çok araştırılan soruların başında yer alırken borsada yatırımı olan yatırımcılar düşüşün sebebini merak ediyor. Borsa bilindiği gibi yatırım yapmak isteyen bireylerin çeşitli firmalara ortak olabilmesini ve bu firmalar aracılığıyla kar elde edebilmesini sağlayan bireysel bir yatırım aracıdır. Peki Borsa neden düşüyor, ne oldu? 8 Haziran 2022 borsa neden düştü? İşte merak edilen soruların cevapları haberimizde...

BORSA NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsada yaşanan ani düşüşün nedeni ekonominin gündemi yakından takip edenler tarafından yakından araştırılıyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü % 4,07 değer kaybıyla 2.540,36 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 107,83 puan azalırken, toplam işlem hacmi 54 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi % 5,81, holding endeksi % 4,40 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren % 8,23 ile madencilik oldu.

Gün içinde 2.684,77 puanla rekor seviyeyi gören BIST 100 endeksi bu seviyeden gelen satışlarla 2.540 puanın hemen üzerinde dengelendi.

Analistler, büyüme ve enflasyonist beklentilerin şekilleneceği mühim veriler öncesinde pay ve tahvil piyasalarında oynaklığın devam ettiğini açıkladı.

Artan tahvil faizleri ve artan petrol fiyatlarının enflasyon endişelerini körüklemesiyle piyasalarda risk iştahının azaldığını dile getiren analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi % 3'ün üzerinde, Brent petrolün varil ücretinin da 120 doların üzerinde seyrettiğini açıkladı.
Yarın Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının piyasaların odağında olacağını ifade eden analistler, veri gündeminde yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Çin'de dış ticaret dengesi, ABD'de haftalık işsizlik başvurularının öne çıkacağını aktardı.
Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.690 puanın direnç, 2.390 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Etiketler borsa bist
Yorumlar