Anasayfa /  Güncel

Bornova Belediye Başkanı'ndan dikkat çeken sözler ! İzmir ve koronavirüs...

TRHaberler yazarı Salim Yılmaz, İzmir Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile tüm dünyanın gündemi olan koronavirüs ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 21:44

TRHaberler ÖZEL | İzmir koronalı hasta sayısında İstanbul’un hemen ardından geliyor. Doğal olarak tedirgin İzmirliler. Bornova nüfus yoğunluğu açısından üçüncü büyük ilçe. Stratejik olarak da büyük öneme sahip.İki pandemi hastanesi, iki üniversite, tugay ve çok sayıda sanayi bölgesi mevcut. İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü günlerde Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’la yoğun mesaisinin arasında Whatsapp üzerinden bir söyleşi gerçekleştirdik…

SALİM YILMAZ : Sayın Başkan merhaba. İzmir covid-19 enfekte hasta sayısında ikinci sırada. Bornova da stratejik öneme sahip bir ilçemiz. İki pandemi hastanesi, iki üniversite, tugay ve ona yakın sanayi bölgesine sahip. Tüm bu kurumlarla belediye olarak eşgüdümünüz nasıl. Ne gibi önlemler alındı ve alınmakta?

MUSTAFA İDUĞ : Ege Üniversitesi Hastanesi, Türkan Özilhan Hastanesi, Sağlık Ocakları, Eczaneler, Noterler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Odalara dezenfekte sağlık malzemeleri; ihtiyaç sahibi ailelere 10 bin paket erzak yardımı belediyemiz tarafından iş dünyasının da katkılarıyla dağıtıldı. Bornova Vefa Grubu başta olmak üzere Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı ile en üst düzeyde eşgüdümle çalışıyoruz. Belediye olarak 24 saat faaliz. Temizlik İşlerinde günlük 500 ton olan atık toplama rakamını 1.000 tona çıkardık. Vardiya sistemiyle 7/24 çalışıyoruz.

SY : Yaşamın normal seyrine dönmesinde elinizdeki bilgi ve veriler dahilinde cevap vermeniz gerekirse öngörünüz nedir?

Mİ : Haziran sonuna doğru salgının hız keseceği düşüncesindeyim. Ancak, 2020 yılında tam bir normale dönüş beklemiyorum. Ekonomik daralmanın olumsuz etkileri 2021 yılına da sarkacaktır maalesef. Önemli olan halkımızın alınan tedbirlere harfiyen uyması.

SY : Belediye Personeli içinde enfekte olan çalışanınız var mı?

Mİ : Personelimiz içinde an itibariyle enfekte çalışanımız yok. Ancak; olmayacağı anlamına da gelmez. Mesai saatleri içinde kurallara en azami şekilde uymaya çalışıyoruz. İşten sonraki temaslara karşı önlem alamayız doğal olarak. Yukarıda da belirttiğim gibi alınan tedbirler dahilinde yaşamak gerekiyor.

SY : Siz aile olarak nasılsınız? Moralli görünmeniz Bornovalılar için büyük önem taşıyor.

Mİ : Benim dışımda aile olarak ‘’ Evde Kal Türkiye ‘’ sloganına tam olarak uyum sağladık. Onlar evde ben işimin başındayım. Bu kriz döneminde Bornova’da herkesten çok çalışmak, beklentileri eksiksiz karşılamak zorundayız. Çok uyumlu bir ekip oluşturduk. Korumak ve korunmak zorundayız. 25 saat çalışıyoruz ibaresi abartma olmaz inanın. Ülkeme hizmet etmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.

SY : Teşekkür ederim sayın başkan. Sağlıklı günlere bir an önce erişmek umut ve özlemiyle. Hoşçakalın.

Mİ : Rica ederim. Bu vesileyle hemşehrilerimin kandilini de kutlarım. Kendinize dikkat edin lütfen. Hoşçakalın…

Kaynak: TRHaberler / Salim Yılmaz

Yorumlar