Anasayfa /  Politika

Bomba İddia! Abdullah Gül'cüler torun Adnan Menderes'i istiyor!

Bomba İddia! Abdullah Gül'cüler torun Adnan Menderes'i istiyor! Eski AK Part'li vekil Günay, "Ali Babacan'dan lider olmaz" diyen Bülent Arınç'ı teyit ederken Abdullah Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i istediği iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2019 12:50

Bomba İddia! Abdullah Gül'cüler torun Adnan Menderes'i istiyor!

Eski AK Part'li vekil Günay, "Ali Babacan'dan lider olmaz" diyen Bülent Arınç'ı teyit ederken Abdullah Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i istediği iddia edildi.

23 Haziran İstanbul seçimi sonrası kamuoyunda alevlenen yeni parti iddiaları ile ilgili kulis bilgileri gün geçtikçe ayyuka çıkmaya başladı. Eski AK Parti'li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında . Babacan'ın toplantılarına katıldığını bildirerek hareketin bir kadro hareketi olacağının altını çizerek "Ali Babacan 5'li kurulun sözcüsü olacak" demişti. Günay'ın bu açıklamalarını köşesine taşıyan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Günay, "Ali Babacan'dan lider olmaz" diyen "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na transfer olan Bülent Arınç'ı da teyit etmiş oldu!" diye yazdı.

Takan, "Ali Babacan'a kurdurulacak partinin başına kim geçecek diye... Abdullah Gül mü?" diye sorarken "Yok, şu an itibarıyla böyle bir durum söz konusu değil. Gül, planlarını eğer bir erkene alınma söz konusu olmaz ise 2023 seçimleri  için yapıyor." dedi.

Ahmet Takan'ın Yeniçağ'da "Gül'cüler, "Adnan Menderes" diyor..." başlığıyla yayımlanan bugünkü köşe yazısında şunları kaydetti:

"GÜL'CÜLER YENİ PARTİ İÇİN "ADNAN MENDERES" DİYOR"

"Dedesi ile aynı adı taşıyor. Mutlu Menderes ve Prof. Dr. Münevver Menderes'in oğlu olan Prof. Dr. Adnan Menderes, Evet, yanlış işitmediniz. Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i geçirmek için yoğun bir şekilde uğraşıyor. Torun Menderes kabul etti mi veya eder mi?.. Gül ve Babacan'ın yakın çevresine bakarsanız, "her şey yolunda, herhangi bir sıkıntı yok". Ama ben yine de, Adnan Menderes'ten bir cevap gelmedikçe soru işareti koymayı yeğlerim. Bir vakitler,  amca  Aydın Menderes'in Refah Partisine gelmemesi için  Erdoğan ile birlikte Abdullah Gül'ün nasıl muhalefet ettiği ne gibi tepkiler gösterdiğinin en yakın şahitlerinden biriyim. Aydın Menderes'in daha sonra yaşadıklarını ve başından geçenleri, uğradığı kalleşlikleri yeğenine anlattığını düşünüyorum!.. Erdoğan, yurtdışından döndükten sonra kopacak gümbürtüyü beklemek lazım."


Yorumlar