Anasayfa /  Sağlık

Boğulma tehlikesi yaşayınca 135 kilodan 71 kiloya indi

22 yaşındaki Dominique, 5 yaşından bu yana hayatı boyunca hayatı boyunca sayısız diyet yaptı ancak şekerli içecekler ve yağlı fast-food yemeklerden kopamadı. Dominique en son 135 kiloya kadar çıktı

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 18:50

Genç kadın, 2015 yılında arkadaşları ile yüzerken bir anda akıntının ortasında kaldı ve bu onun için dönüm noktası oldu. Dominique "Plajda bazı arkadaşlarla yüzüyor ve harika hissediyordum. Ardından gelgitler başladı ve herkes kendini sudan kayalara doğru itti. Ancak ben ne bir kayalıklara gidebildim ne de hareket edebildim, sıkışıp kaldım. Arkadaşlarım yardım etmek istediler ancak o kadar ağırdım ki hiçbir şey yapamadık" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Olayın ardından güçlükle kurtulan genç kadın, radikal bir karar almak zorunda olduğunu hissetti. "Eğer kendimi sudan bile çıkartamıyorsam ne işe yarıyorum ki?' diye düşündüm" diyen Dominique "Günde en az 5000 kalorilik yemekyiyordum. Bazen bunun sadece 1000 kalorisi tatlı oluyordu. Acil kendime gelmem gerekiyordu" diyerek yaşadığı zorluğu anlattı.

Bu yüzden dayanıklılığını artıracak yürüyüşlere çıkan ve koşuya başlayan Dominique, kendine katı hedefler koymaya başladı. Bir daha ölüm tehlikesi yaşamamak için rejimine bağlı kalmaya yemin etti ve hedeflediği kiloya ulaşmanın ne kadar süreceğini dikkatlice hesapladı.

Uzun süren çabaların sonunda genç kadın sadece diyet ve düzenli spor ile 64 kilodan fazla verdi.

Genç kadın kilo vermesi ile birçok markadan teklif aldı ve modellik kariyerine başladı.

Dominique kendisi ile benzer durumu yaşayan insanlara ise tavsiyede bulunarak, "Süreci ne kadar zaman aldığına bağlı değil zihinsel ve duygusal olarak ne kadar ilerlediğinize bağlı olarak hesaplayın. Asla pes etmeyin" diyor.


Yorumlar