Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Boeing çalışanları, ürettikleri uçaklara ailelerini bindirmiyor iddiası

Boeing üst düzey çalışanlarının ürettikleri uçaklara güvenmedikleri ve bu uçaklara ailelerini bindirmek istemediklerine dair mesajlaşmalar olduğunu iddia edildi.

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2020 23:21

İzmir-İstanbul seferi yapan PC2193 sefer sayılı Boeing 737 tipi uçağın 5 Şubat günü pistten çıkması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili ABD'de hukuk savaşı başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerden Songül Bozkurt'un ailesi, ABD'li bir hukuk bürosu aracılığıyla uçak üreticisi Boeing'in merkezinin bulunduğu Chicago'da olayla ilgili ilk tazminat davasını resmen açtı.

"BOEİNG FİRMASI KUSURLARINI KABUL ETTİ"

Uçak firması Boeing başta olmak üzere küresel çapta kazandığı davalarla ünlenen Amerikalı avukat Nomaan Husain ile İzmirli avukat Ender Keleş, başlattıkları hukuk mücadelesiyle ilgili İzmir'de basın toplantısı düzenledi. Kazada yaralananlarla ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle temasa geçmeye çalıştıklarını ifade eden Husain, "Kazada yaşamını yitiren Songül Bozkurt'un ailesi tazminat davası için vekalet verdi. Tüm mağdurların yasal haklarını sonuna kadar aramak için göreve hazırız" derken, İzmir Barosu avukatlarından Ender Keleş ise kazadan sonra Songül Bozkurt'un ailesinin kendisiyle irtibata geçtiğini ifade ederek, "Yalnızca Türk adalet sisteminde bir davadan ziyade bu konunun uluslararası boyutunu düşünerek uçak üreticisi firmaya karşı ABD'de de bir dava açılabileceğini söyledik. Bu konuda uzmanlaşmış ABD'li bir hukuk firmasıyla görüştük. Avukat Nomaan Husain de daha önceki kazalarda olduğu gibi bu kazada da pilot hatası veya kötü hava şartları gibi görüşlerin herkes tarafından kabul edildiğini ancak gerçeğin sonradan ortaya çıktığını ve Boeing firmasının kusurlarını kabul ettiğini söyledi. Dün itibariyle Boeing firmasının merkezinin yer aldığı Chicago'da davayı açtık" dedi.

Yorumlar