Anasayfa /  Güncel

Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Milas yangınlarında haberler kötü!

TÜRKİYE orman yangınlarında 9. güne girerken son dakika haberler arka arkaya geliyor. Milas, Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer ve Kavaklıdere'de bir çok mahalle boşaltıldı. İşte orman yangınlarında son durum:

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2021 22:01

TÜRKİYE'nin yeşil cennetinde başlayan yangınlar 9. gününde devam ediyor. Dün gece alevlerin ulaştığı termik santralde son anda felaketin eşiğinden dönüldü. Santraldeki yangın 11 saatlik çabayla kontrol altına alındı. Yangınlar Muğla'nın 7 ilçesinde devam ediyor. Milas, Bodrum, Marmaris, Köyceğiz, Menteşe, Seydikemer ve Kavaklıdere'de bir çok mahalle boşaltıldı. 

Yangının devam ettiği yerlerde son durum şöyle:

20.49 TURGUTKÖY'DE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Türkiye'nin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları etkisini devam ettirirken; Marmaris'de Turgutköy'deki yangın durduruldu.

18:35 MUĞLA'DAKİ YANGINLARDA SON DURUM
 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, devam eden orman yangınlarının son durumunu paylaştı

 

18:20 38 İLDE 180 YANGIN
 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından, orman yangınlarıyla mücadelede gelinen son duruma ilişkin bilgi verdi. Muğla'da 7, Antalya'da 2, Aydın, Isparta ve Denizli'de birer yangının devam ettiğini gösteren infografiği de paylaşan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. 'Ormanın Kahramanları'nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveriyle devam ediyor." Bakan Pakdemirli'nin paylaştığı infografiğe göre, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Güney, Isparta'nın Sütçüler, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas'taki iki ayrı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

17.00 KÖYCEĞİZ'DE BİR MAHALLE BOŞALTILDI
 Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle ve karadan ulaşımın olmadığı yerlerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümünün dün tedbir amaçlı tahliye edilmesinin ardından Sazak mahallesi de tedbiren boşaltıldı. Vatandaşlar yangının yoğun olduğu yerlere yaklaşmamaları için sık sık uyarıldı. Tahliye için yapılan anonsların ardından bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla bölgeden ayrıldı.

15.00 TERMİK SANTRALDE SON DURUM
Enerji Bakanı Fatih Dönmez Kemerköy Termik Santral yangınının kontrol altında olduğunu kömürlerin olduğu bölgeye ulaşmadığını söyledi. İnsan hayatına zarar veren gaz salındığı gibi iddiaların da doğru olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

"Bazı mecralarda santralin tamamen yandığı, infilak ettiği, patladığı hatta çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği emisyonlardan bahsedildi. Gerek tesislere yerleşik sensörler vasıtasıyla standartlara aykırı bir zararlı emisyon tespiti yapıldı. Bir başka sevindirici konu da kömürlerin stoklandığı saha ile ilgili. Herhangi bir olumsuzluk yok, kömürler yanmadı."

14.30 ALANYA'DA YANGIN
Antalya'nın Alanya ilçesi Hıdırellez mevkiinde iki ayrı noktada orman yangını çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 

13.10 MUĞLA YANGINLARINDA SON DURUM
Muğla yangın afetinin merkezi durumunda. Hemen her ilçede yangın var. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yangınlardaki son durumu duyurdu. Milas ve Bodrum'dan iyi haber gelirken, Menteşe'de boşaltılan mahalle sayısı 4'e çıktı. Marmaris'te ise 4 bölgede yangın kontrol altına alınırken 3 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere'de ise ne yazık ki yangınlar devam ediyor. 

 

13.00 KUMLUBÜK-TURUNÇ- ORHANİYE YANGINI
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Kumlubük'teki yangının devam ettiğini duyurdu. Oktay, "Ormanlarımızın daha fazla yok olmaması için mücadele devam ediyor. Şu an alevlerin yükseldiği Turunç, Kumlubük ve Orhaniye'de havadan müdahale sürüyor. Birçok noktada soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor " dedi. 

12.00 YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
BODRUM Kissebükü’ndeki orman yangını kontrol altına alındı. Dün saat 15’te Kissebükü'ndeki yangın yeniden alevlenmişti. Bölge kontrol altında tutuluyor. 

 

11.50 YENİ BİR YANGIN DAHA ÇIKTI
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde yeni bir noktada bir orman yangını daha çıktı. Kavaklıdere Çavdır Mahallesi'ndeki orman yangını için ekipler sevk edildi. Bölgede yangın söndürme çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Yorumlar