Anasayfa /  Sağlık

Böbrek sağlığını korumak için neler yapılması gerekiyor?

Böbrek sağlığı hakkında konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Bunlardan uzak durduğumuz sürece sağlığımızı koruyabiliriz" dedi ve önemli bilgiler verdi.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2019 17:50

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Bunlardan uzak durduğumuz sürece sağlığımızı koruyabiliriz.” dedi.

Erk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de böbrek nakli bekleyenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye’de 3 milyon insanın 3. derecede obez olduğunu belirten Erk, bu sayının 1,8 milyonunun çocuk yaşta olduğunu aktardı.

Şeker ve tuzdan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Erk, “Özellikle çocuklarımızın tuz ve şekerden uzak durmasını istiyoruz. Çünkü tuz ve şeker böbrek hastalığı ile obeziteyi tetiklemekte. Böbrek hastalığının tetikçisi tuz ve şekerden uzak durmalıyız. Bunlardan uzak durduğumuz sürece sağlığımızı koruyabiliriz. Türkiye’de şu an 62 bin vatandaşımız suni böbrek makinesine bağlanarak hayatını devam ettiriyor. Yani haftada 3 gün, her girdiğinde de 4 saat diyaliz tedavisi görüyor.” diye konuştu.


Yorumlar