Anasayfa /  Foto Galeri

Bloomberg pandemide en yaşanabilir ülkeleri sıraladı: Türkiye de var

Dünya genelinde koronavirüse karşı başlatılan aşılama çalışmaları devam ederken vaka sayılarının azalmasıyla yavaş yavaş kısıtlamalar kaldırılıyor. ABD'nin önde gelen yayın organlarından Bloomberg, bu süreçte en yaşanabilir ülkeleri sıraladı. Listede Türkiye de yer aldı.

Bloomberg pandemide en yaşanabilir ülkeleri sıraladı: Türkiye de var - Sayfa 1

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) dünya geleninde 185 milyona yakın kişiye bulaştı. Virüs nedeniyle bugüne kadar 4 milyona yakın kişi hayatını kaybetti.

Bloomberg pandemide en yaşanabilir ülkeleri sıraladı: Türkiye de var - Sayfa 2

170 milyona yakın kişi ise virüsü yendi. Salgının ilk günlerinden beri bilim dünyası Kovid-19'a çare bulmak için sayısız araştırmaya imza attı. Bunun neticesinde pek çok aşı geliştirilmiş durumda.

Bloomberg pandemide en yaşanabilir ülkeleri sıraladı: Türkiye de var - Sayfa 3

Dünya genelinde 3 milyar dozdan fazla aşı yapıldı. Tabiri caizse bu adımlar ile uzun bir sürenin ardından tünelin ucundaki ışığı görmeye başladık. Haliyle dünyanın pek çok noktasında pandemi kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırılıyor.

Bloomberg pandemide en yaşanabilir ülkeleri sıraladı: Türkiye de var - Sayfa 4

Bloomberg, kısıtlamaların yavaş yavaş hayatımızdan çıktığı bugünlerde ilginç bir araştırmaya imza attı. Bloomberg, bu süreçte en yaşanabilir ülkeleri belirledi. Listede Türkiye de yer aldı.