Anasayfa /  Sağlık

Blim Kurulu üyesi 1 hafta sürüyor' deyip görülen belirtileri açıkladı

Türkiye'de de hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle günlük vaka sayıları rekor kırarken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den kritik uyarı geldi.

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2022 12:10

Türkiye'de de hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle günlük vaka sayıları rekor kırarken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den kritik uyarı geldi. 

 Prof. Dr. Özlü, insanların salgın bitmiş gibi davrandığını ancak Omicron dalgasının yükselme konumunda olunduğuna dikkat çekerek, Omicron varyantında görülen belirtileri açıkladı.

Türkiye'de baskın hale gelen koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü değerlendirmede bulundu.

Türkiye'deki vaka sayılarıyla ilgili olarak “Omicron dalgasının yükselme konumundayız" diyen Prof. Dr. Tevfik Özlü “Ciddi ağrılar oluyor. Kas ağrıları, sırt ağrıları, göğüs ağrıları, halsizlik, takatsiz çok belirgin, boğaz ağrısı oluyor, baş ağrısı oluyor" açıklamasında bulundu.

'SIKINTILI DÖNEM 1 HAFTA SÜRÜYOR'

Prof. Dr. Tevfik Özlü, çoğu hastanın evde istirahat ederek hastalığı ayakta atlattığını belirtip, ağır semptomların da olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Ciddi ağrılar oluyor. Kas ağrıları, sırt ağrıları, göğüs ağrıları, halsizlik, takatsiz çok belirgin, boğaz ağrısı oluyor, baş ağrısı oluyor. Sıkıntılı bir dönem; 5-6 gün, 1 hafta sürüyor. Onun için dikkatli olmakta fayda var. Hayatından 3-5 gün, 1 hafta çalınmış oluyor. Tabi bazıları da bu kadar rahat atlatamıyor. Yaşlılar, kronik hastalığı olanlar. Bağışıklığı baskılanmış olan kişilerde ağır seyredebilir. Hastane yatışı, yoğun bakım desteği gerektirebilir.

 

'HER GÜN NEREDEYSE BİR UÇAK DOLUSU İNSAN KAYBEDİYORUZ'

Halen Türkiye'de neredeyse her gün 1 uçak dolusu insan kaybediyoruz. Ölümcül seyreden vakalar var. 'Omicron' dalgasının yükselme konumundayız. Önümüzdeki günlerde daha da yükselecek. Oysa bazıları salgın bitmiş gibi davranıyorlar. Sanki her şey normale dönmüş gibi ama hiç öyle değil. Umarım bu yaşadığımız, son dalga olur. Beklentimiz o."

Kaynak: DHA

 

Yorumlar