Anasayfa /  Ekonomi

Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak? Muhteşem ve Efsane Cuma!

Black Friday olarak geçen ancak Türkçe'deki tercümesinin Kara Cuma olması sebebiyle isminin Muhteşem ve Efsane Cuma olarak değiştirildiği indirimler ne zaman başlayacak?

Abone ol
Abone ol 17 Kasım 2019 12:09

İndirimli alışveriş günleri için geri sayım devam ediyor. Ülkemizde Amerika'daki tarihlere göre bazı farklılıklar arz eden Black Friday, ülkemizde Kara Cuma yerine Efsane Cuma ve Muhteşem Cuma şeklinde adlandırılmıştır. Peki, kasım indirimleri olan Black Friday ne zaman başlıyor? İşte, o tarihler

BLACK FRİDAY NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Black Friday indirimleri, ülkemizde ABD ile paralel gitmeyebilmektedir. Satış yapan firmaların planlamasına göre değişen indirim tarihleri, kampanyalar ile duyurulmaktadır. Peki, Black Friday bu yıl ne zaman yapılacak? İşte, o detaylar...

BLACK FRIDAY NE ZAMAN? 

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma gününü temsil ediyor. Black Friday indirim günleri bu yıl 29 Kasım Cuma günü başlayacak.

NEDEN 'BLACK' DENİLİYOR? 

Resmi bir tatil olmayan bugüne Black yani ‘Kara’ denmesinin nedeni 1960'lara dayanıyor. Bugünlerde dükkanların daha hava aydınlanman erken açılması ve kararmadan kapanmaması, bunun yanı sıra alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar nedeniyle bugüne ‘Black Friday’ denildiği iddialar arasında.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI

Black Friday (Efsane Cuma),Cyber Monday (Siber Pazartesi), 11.11 indirimleri ve yılbaşı fırsatları gibi, yüzlerce e-ticaret sitesi ve markanın Kasım ayından itibaren kampanyalı satışlara başlayacağı 3 aylık indirim çılgınlığı dönemi başlamak üzere. Özellikle bu dönemde siber dolandırıcılara fırsat doğuyor. Kullanıcılar internetten üzerinden yaptıkları online alışverişlere bu aylarda daha dikkatli olmalı. 

Yorumlar