Anasayfa /  Foto Galeri

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır?

Bıttım sabunu, en doğal güzellik ürünlerinden biri olarak adlandırılıyor. Saçları gürleştirdiği, cildi güzelleştirdiği söylenen bıttım sabunu hakkında merak edilenleri açıklıyoruz.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır? - Sayfa 1

Bıttım sabunu nedir?
Bıttım sabunu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Siirt şehrinde yetişen bir bitkidir. En çok bilinen yetişme bölgesi Siirt olduğu için orasıyla özdeşleşse de, esas çıkış yeri Mardin’dir. Yabani fıstık bitkisi ile menengiç ağacının yağından elde edilir.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır? - Sayfa 2

Doğal bıttım sabununu nasıl anlayabiliriz?
Bıttım sabunu melengiç yağından yapıldığı için genellikle koyu yeşil bir renk alır. Zaman geçtikçe ve içindeki su kaybolduğu için rengi koyulaşır. Günümüzde popülaritesinin artmasından dolayı kar amacı güdülerek fabrikasyon çıkışlı çok fazla bıttım sabunu üretiliyor. Bu sabunlar cildimiz ve saçlarımız için işe yarayan doğal içerikleri kaybedilerek üretildiği için beklediğimiz etkiyi almamız mümkün olmuyor. Bu yüzden, dikkat etmeniz gerekiyor. Rengine bakarak hakiki bir bıttım sabununu anlayabilirsiniz.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır? - Sayfa 3

Bıttım sabunu nasıl kullanılır?
Doğal ürünleri kimyasal ürünlerle bir arada kullanmak doğal ürünün etkisini yok edebilir. Bu yüzden doğal bıttım sabunuyla bir arada kimyasal içerikli bir ürün kullanmamalısınız. Saçlarınızı ıslattıktan sonra bıttım sabunuyla saçlarınızı köpürttün, saç derinize birkaç dakika masaj yapın. Her yıkamada kullanmak istemezseniz bir yıkamada bıttım sabunu, bir yıkamada doğal içerikli bir şampuan kullanabilirsiniz.

Bıttım sabununu cilt temizliği için de kullanabilirsiniz. Akşam uyumadan önce yüzünüzü bıttım sabunu ile yıkayabilirsiniz.

Bıttım Sabunu Nasıl Kullanılır? - Sayfa 4

Bıttım sabununun faydaları
-Saç dökülmelerine karşı saç derisine gerekli yararı sağlayarak dökülmeleri en aza indirir.

-Kepeklerle savaşır. Saç derisinde olan kepeklerin azalmasını sağlar ve saç derisini besleyerek kepek oluşumunu engeller.

-Saçların beyazlamasını geciktirir ve beyazlaşan saçlarınızı kendi saç renginizde çıkmasını sağlar. Bıttım sabununu düzenli kullanarak birkaç ay içerisinde kırlaşan saçlarınızın eski renginde çıkmaya başladığını görebilirsiniz.