Anasayfa /  Ekonomi

Bitcoin’de Elon Musk ile son geri sayım! Elon Musk ve Jack Dorsey yeniden karşı karşıya

Kripto para piyasasının tartışmalı ismi Elon Musk, Twitter CEO’su Jack Dorsey ile bugün ki Bitcoin konferansında Bitcoin hakkında konuşacak. Elon Musk ve Jack Dorsey arasında yarın yaşanacaklar Bitcoin fiyatına nasıl etki edecek? Neler yaşanacak?

Abone ol
Abone ol 21 Temmuz 2021 14:10

Kripto para piyasasının tartışmalı ismi Elon Musk, Twitter CEO’su Jack Dorsey ile bugün ki Bitcoin konferansında Bitcoin hakkında konuşacak. Elon Musk ve Jack Dorsey arasında yarın yaşanacaklar Bitcoin fiyatına nasıl etki edecek? Neler yaşanacak?

Bitcoin, mayıs ayından beri sert ve ani düşüşler yaşayarak 64 bin dolardaki rekor seviyesinden sürekli uzaklaşıyor. Yarın Elon Musk ve Jack Dorsey arasında yapılacak konuşma Bitcoin’in fiyat hareketinin yönü için oldukça önem arz ediyor. Bilindiği üzere Jack Dorsey büyük bir Bitcoin destekçisi. Elon Musk’ın Tesla’nın BTC ödemelerini almayı durdurması ile beraber başlayan Bitcoin karştı ifadeleri ile zaman zaman fikir ayrılıklarına düşüyorlar. Ancak Musk’ın da Bitcoin’e karşı boş olduğu söylenemez. Yarınki konuşmada Musk’ın kafasındaki Bitcoin’in tükettiği enerji miktarı ve çevreye verdiği zararların ve bu gibi soruların Jack Dorsey tarafından dile getirilip cevaplanması bekleniyor.

Elon Musk Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile kripto para piyasasını kolayca etkiliyor. Jack Dorsey’in Bitcoin destekçisi paylaşımlarının fiyatta pek bir hareket yaratmaması ile dalga geçen Musk, Dorsey ile ufak bir atışma yaşamıştı. Musk, yarın Bitcoin’in çevreye zararlı olmadığı konusunda ikna olursa BTC fiyatında yeniden bir yükseliş görmemiz olası.

Bugün, kripto para piyasası yatırımcıları tarafından heyecanla beklenirken, piyasada konuşma sonucuna yönelik tahminlerin çoğu olumlu yönde. İki önemli isim konuşmalarında Bitcoin için olumlu ifadelerde bulunursa, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü bir seyre geçmesi şaşırtıcı olmayacak.

Bitcoin konferansı The B Word nedir?

The B Word aslında Bitcoin’i geliştirmek için ortaya çıkan bir topluluk. Bu topluluğun amacı kripto paranın gizemini çözme, ekosistemi destekleme, blckchain güvenliğini sağlama, Bitcoin’i düzenleme olarak sayılıyor. Bu topluluğun en görünür yüzü ise Twitter CEO’su Jack Dorsey.

Elon Musk, son haftalarda sessiz kalmış olsa da son günlerde yeniden Bitcoin paylaşımları yapmaya başladı. Eskisi gibi olumsuz yorumlarda bulunmasa da bir ampulü takmak için kaç Bitcoin maksimalistgerekir diye şaka yaptı. Bitcoin maksimalist ise gelecekte hayatta kalan tek kripto paranın Bitcoin olacağını düşünen kişilere verilen bir isimlendirme.

 

Yorumlar