Anasayfa /  Ekonomi

Bitcoin ne kadar oldu? Ethereum artıyor! Bitcoin nedir?

Kripto para birimleri piyasalarında çeşitli açıklama ve duyuruların ardından Bitcoin 8 bin doları aştı. Kripto para birimleri piyasalarındaki artış, Bitcoin´in yıl sonuna kadar en az 80 bin dolar düzeyine ulaşabileceği açıklamalarıyla devam ederken, piyasa hacmi 245 milyar dolara yükseldi. Peki Bitcoin nedir? Ethereum ne kadar oldu?

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2019 16:00

Kripto paralara olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Yatırımcılar her gün Bitcoin ne kadar oldu, Ethereum arttı mı merak ediyor. Peki Bitcoin nedir, ne kadar oldu? İşte son rakamlar…

BİTCOİN NE KADAR OLDU?

BITCOIN NEDİR?

Avustralyalı iş adamı Craig Wright, sanal parayı bulan kişi olduğunu ve uzun süredir Nakamoto lakabını kullandığını duyurdu. Bitcoin'in önde gelen kullanıcıları ve sanal parayı geliştiren yazılımcılar da Craig Wright'ın Bitcoin'i bulan kişi olduğunu teyit ediyor. BBC'nin haberine göre Craig Wright kimliğini açıklarken, Bitcoin'in yaratıcısına ait olduğu bilinen Bitcoinlere dair teknik verileri de paylaştı ve böylece sanal paranın yaratıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu. Kimliğini BBC, Economist ve GQ yayın kuruluşlarına eş zamanlı olarak açıklayan Wright, BBC'ye tarihte gerçekleşen ilk Bitcoin para transferine dair dijital belgeleri de gösterdi. Craig Wright, kimliğini açıklayarak Bitcoin'in mucidinin kim olduğu tartışmalarına bir son vermek istediğini ifade etti.


Yorumlar