Anasayfa /  Ekonomi

Bitcoin 50 bin doları geçer mi?

Fiyatı ilk kez 48 bin doları geçen Bitcoin için 50 bin dolar konuşulmaya başlandı.  Peki Bitcoin 50 bin doları geçer mi?

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2021 17:41

Tesla'nın 1.5 milyar dolarlık alım yapacağını açıklamasının ardından fiyatı ilk kez 48 bin doları geçen Bitcoin için 50 bin dolar konuşulmaya başlandı. 

7 Ocak'ta tarihinde ilk defa 40 bin doların üstüne göre Bitcon, sert yükselişinin ardından gelen düzeltme ile 22 Ocak'ta 28 bin dolara kadar geriledikten sonra yeniden yükseliş trendine dönmüştü. Son iki haftada yaklaşık yüzde 50 prim yapan Bitcoin için bundan sonraki hedef ne olacak. Uzmanların kısa vadeli ilk hedef olarak gösterdiği 50 bin dolar rahatlıkla geçilebilecek mi? Aslında an itibarıyla 46 bin dolar seviyesinde olan kripto para için 50 binin geçilebilmesi için yüzde 4 civarında prim yapılması yeterli. ANcak uzmanlar yine de temkinli...

‘Hayatınızın fırsatı olabilir’
Finans sektörünün bazı uzman isimleri, onun değer kazanmaya devam edeceğine inanıyor. Kenetic’in kurucusu Jehan Chu, gitgide daha fazla kurumsal şirketin bitcoin almaya başladığını dile getirip, “Şu anda bitcoin almanın çok etkisi olmayabilir. … ama yıl sonuna gelindiğinde, bunun hayatta bir kere bulunacak bir fırsat olduğunun anlaşılacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar