Anasayfa /  Foto Galeri

Birçok ilde eğitime kar engeli! 18 Mart 2022 kar tatili olan iller listesi!

Kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken eğitime kar engeli gelmeye devam ediyor.18 Mart Cuma günü yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il ve bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Peki bugün hangi okullar tatil? Bugün hangi illerde okullar yok? İşte bugün (15Mart) eğitimin durduğu il ve ilçeler...

Birçok ilde eğitime kar engeli! 18 Mart 2022 kar tatili olan iller listesi! - Sayfa 1

Meteoroloji'den gelen uyarılar çerçevesinde başta İstanbul ve yurdun bazı bölgelerinde beklenen kar yağışı yetkilileri harekete geçirdi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle il valiliklerinden eğitime ara kararları peş peşe geliyor. İşte, tatil olan iller...

Birçok ilde eğitime kar engeli! 18 Mart 2022 kar tatili olan iller listesi! - Sayfa 2

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, kentte beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 21 Mart Pazartesi'ye kadar ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce 18-20 Mart tarihlerinde kente yönelik öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Valilik koordinasyonunda ilgili kurumlarla bugün Karla Mücadele Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldığı belirtildi.

Birçok ilde eğitime kar engeli! 18 Mart 2022 kar tatili olan iller listesi! - Sayfa 3

SAMSUN
Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle yapılan toplantıda ildeki tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 günlük ara verilmesine karar verildi.

Birçok ilde eğitime kar engeli! 18 Mart 2022 kar tatili olan iller listesi! - Sayfa 4

ERZİNCAN
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzincan'da, tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararı alındı. Meteorolojinin uyarısının ardından Erzincan'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışının ardından valilik, il genelinde tüm okullarda eğitime 1 günlüğüne ara verildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 18.03.2022 cuma bir gün süre ile ilimizde, üniversitemiz dâhil tüm okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile özel kurslarda eğitim ve öğretime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.