Anasayfa /  Ekonomi

Bira fiyatlarına büyük zam geldi! Tuborg bira grubuna zam! İşte Tuborg bira zamlı listesi!

Bira fiyatlarına büyük zam geldi! Alkol ve tütün ürünlerine zamlar gelmeye devam ediyor. Tuborg grubu biralarına zam geldi. Tuborg grubuna gelen zamların listesi de ortaya çıktı. İşte Tuborg bira grubuna zamlı fiyatlar! İşte Tuborg bira zamlı listesi!

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2022 20:25

TUBORG BİRA GRUBUNA ZAM! İŞTE TUBORG BİRA ZAMLI LİSTESİ!

Alkol ve tütün ürünlerine temmuz ayı gelmeden zamlar gelmeye devam ediyor.Bugün bir bira grubuna daha zam geldi.

'Zam günlüğü' adlı sayfanın Twitter hesabında yaptığı paylaşıma göre Carlsberg, Frederik, SOL, Desperados, Weinhenstephan, Guinness, Kronenbourg, Grimbergen gibi markaları da çatısında bulunduran Tuborg grubuna zam geldi.

SAYFA, YENİ FİYAT LİSTESİNİ DE PAYLAŞTI. İŞTE O LİSTE:

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın alkol ve tütün ürünleri ile ilgili bir sorusuna şu cevabı verdi:

Sevgili Özgür, alkol ve tütün ürünlerinde uygulanan özel tüketim vergisine her 6 aylık dönemde “aksi bir karar olmaz” ise otomatik olarak ÜFE oranında artış yapılmaktadır. Aksi bir karar alınmaz ise haberde belirtildiği üzere ilk 6 aylık ÜFE oranı kadar ÖTV artışı kaçınılmazdır.

Aybaş daha sonraki tweetlerinde, "İçki ve sigara zamları tamamen Sağlığımız için vergi zammı ise işin bahanesi" diyerek ironi yaptı, şu ifadeleri kullandı:

Kaçak içki ve kaçak sigara pazar lideri olur uyuşturucu tavan yapar Devletin kaybedeceği Vergi zararı Milyarlarca lira olur Kaçak sanayileşme yolunda ilerler.

Yoksa yine ölümü gösterim sıtmayamı razı edecekler Laik bir ülkenin yeme içme kültürüne yasaklarla değil zamlarla müdahale böyle olur biz kimseye niye içiyorsun demiyoruzun kibar hali.

 

Yorumlar