Anasayfa /  Foto Galeri

Bir yudumda bile şifa var! Hastalıklardan koruyor zayıflamaya yardımcı oluyor

Bir yudumda bile şifa var! Hastalıklardan koruyor zayıflamaya yardımcı oluyor - Sayfa 1

Hemen hemen herkesin isteğidir hem sağlıklı beslenmek hem de kilo almamak. Peki bunun bir yolu var mı derseniz elbette var: Çorba içmek! Sizi hem hastalıklara karşı korur hem de sağlıklı beslenerek kilo vermenize yardımcı olur. Çorba, yazın iç serinleten buz gibi bir lezzet kışınsa soğuk günlerde titreyen vücudumuzu bir yudumuyla kendine getiren buharı üstünde mucizevi bir içecek. Bu nedenledir ki hem Türk hem de dünya mutfağının baş tacıdır çorbalar. Sofralardan eksik edilmeyen, yemeğe çorbasız başlayamadığımız, hastayken ilaç niyetine ‘anne çorbası’ aradığımız bu mucizevi yemeğin faydaları da saymakla bitmiyor.

Bir yudumda bile şifa var! Hastalıklardan koruyor zayıflamaya yardımcı oluyor - Sayfa 2

Kışın içtiğimiz su miktarı azalıyor Çorba yaz kış vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Kışın özellikle kuru ve soğuk havalarda azalan su isteği ve beraberinde vücutta ve özellikle de ciltte meydana gelen nem kaybının yegâne anahtarı sudur. Çorba sıvı olduğu için günlük almamız gereken sıvı ihtiyacımızı karşılamada yardımcı olur.

Bir yudumda bile şifa var! Hastalıklardan koruyor zayıflamaya yardımcı oluyor - Sayfa 3

Kilo kontrolünün anahtarı İçine çeşit çeşit sebze koyarak blender'dan geçirip tüketebileceğiniz gibi, bulgur, nohut gibi bakliyatlarla da besin değerini zenginleştirebileceğiniz çorbalar hem size vitamin ve mineral bakımından her türlü desteği sağlıyor, hem de bunu yaparken düşük kalorisiyle kışın hareketsizlik nedeniyle artan kilo alma eğilimine karşı vücudunuzu koruyor.

Bir yudumda bile şifa var! Hastalıklardan koruyor zayıflamaya yardımcı oluyor - Sayfa 4

Çorba tok tutar Vücudumuzun yediklerimizle doyduğunu hissetmesi 20 dakikayı buluyor fakat biz bu süre zarfında tüm sofrayı silip süpürebiliyoruz. Fakat yemeğe hafif, doyurucu bir çorba ile başladığınızda mide kapasitesinin çoğunu kapladığı için diğer yemeklerden daha az miktarda yemenize ve daha çabuk doymanıza sebep olur.