Anasayfa /  Dünya

Bir konferans 300.000’den fazla kişiye koronavirüs bulaştırdı

Yeni bir bilimsel araştırma, ABD Boston’da düzenlenen Biogen konferansının 300.000’den fazla COVID-19 vakasına yol açtığını öne sürdü.

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2020 17:38

Şubat ayında ABD Boston’da düzenlenen Biogen konferansının Massachusetts’te koronavirüs yayılımına neden olduğu uzun süredir iddia ediliyordu. Yapılan bir çalışma, konferansın yüzbinlerce kişinin COVID olmasına yol açtığını öne sürdü.

Araştırma geçtiğimiz günlerde Science dergisinde yayınlandı.


20’den fazla farklı akademi ve tıp kuruluşu tarafından yürütülen çalışmada, 26 – 27 Şubat 2020 tarihinde Boston Marriott Long Wharf otelinde düzenlenen etkinliğin “süper bulaştırıcı” etkisi gösterdiği ifade ediliyor.

Etkinlik Massachusetts’te uzun süren toplum içi bulaştırmaya, virüsün eyalet dışına gitmesine, ulusal ve uluslararası bir yayılıma da neden oldu.

O dönemki halk sağlığı verilerine göre 17 Mart itibariyle Massachusetts’teki vakaların yarısı, konferansla ilintiliydi. 

Etkinlikler pandeminin seyrini değiştiriyor!
Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, ABD’deki Biogen konferansıyla bağlantılı olan toplam 333.000 vaka bulunuyor. Daha önce Ağustos ayında yayınlanan bir çalışma, aynı konferansa ilişkin vaka sayısını kabaca 20.000 olarak tahmin etse de, daha kapsamlı yapılan yeni çalışma sayının çok daha fazla olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar çalışma hakkında şunları söyledi:

“Bu çalışma, süper bulaştırma etkinliklerinin epideminin seyrini ciddi şekilde değiştirdiğine dair net kanıtlar sunuyor. Aynı zamanda önleme, tespit etme ve bu tarz önlemlerin sınırlandırılmasının da halk sağlığını koruma çalışmaları kapsamında öncelikli olması gerektiğini gösteriyor.”

Kaynak: gidahatti.com 

Yorumlar