Anasayfa /  Sağlık

Bir kişi 40 TL'ye koronavirüsten kurtarılacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), steroid tedavisinin corona virüs hastalarında etkili olduğunu söyledi. DSÖ, "dexamethasone" adlı ilacın corona virüste ölümleri yüzde 60 oranında azaltabileceğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2020 18:54

Dünya Sağlık Örgütü corona virüs tedavisindeki yeni kuralları açıkladı. DSÖ'den yapılan açıklamaya göre 1960'lı yıllardan beri piyasa bulunan bir ilacın corona virüs tedavisinde kullanılabilir.

Dün açıklanan test sonuçlarına göre steroid kullanımı Covid-19 ölümlerini üçte bir oranında azaltabilir. "Dexamethasone" olarak bilinen ilaç 1960'lı yıllardan beri eklem iltihabı gibi hastalıkların tedavisinde kullanıyor. Stereoid tedavisinde henüz ilk sonuçlar geldi ancak uzmanlar "dexamethasone" ilacının ağır durumdaki corona virüs hastalarının tedavisinde kullanılmasını tavsiye ediyor.

DSÖ'nün paylaştığı verilere göre steroid verilen solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm oranı üçte bir oranında azaldı. Oksijen desteği alan hastalarda ise bu oran beşte bir olarak kayıtlara geçti.

Streoidin ağır durumdaki hastaların tedavisinde kullanıldığı belirtildi. Hastalığı orta şiddete geçiren hastalarda steroid kullanımının herhangi bir olumlu etkisine rastlanmadı.

DSÖ Genel Direktöü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Oksijen ya da solunum desteğine ihtiyaç duyan hastalarda ölüm oranını azaltan ilk tedavi" açıklamasında bulundu.

Yorumlar