Anasayfa /  Politika

Bir aday daha Ekrem İmamoğlu lehine çekildi

Bir aday daha Ekrem İmamoğlu lehine çekildi! Bağımsız İBB başkan adayı Özge Akman, CHP'li Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan çekildi.

Abone ol
Abone ol 14 Mayıs 2019 14:42

Bir aday daha Ekrem İmamoğlu lehine çekildi




Emekçi Hareket Partisi (EHP) destekli bağımsız aday Özge Akman, CHP'li Ekrem İmamoğlu lehine adaylığını geri çekti. Akman gerekçesini ise, "Seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemek arasında hiçbir fark yoktur" sözleriyle açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden 2 bin 437 oy alan ve YSK'nın verdiği "seçim yenileme kararı" sonrası, Ekrem İmamoğlu lehine seçimden çekildiğini açıklayan bağımsız aday Özge Akman istifa dilekçesini İl Seçim Kuruluna teslim etti.

EHP'nin desteklediği Özge Akman, dilekçesinde yeniden aday olmama sebeplerini de anlattı.

Akman, "Kanaatimizce seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemek arasında hiçbir fark yoktur. Bu yenilenmesine karar verilen seçim ile halkın verdiği oylar yok sayılmıştır. Bu süreci adaylardan bağımsız bir süreç olarak düşünerek, mevcut rejimin yarattığı anti demokrasiyi ortadan kaldırma mücadelesine istinaden 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacak olan seçimlere aday olmayacağım." dedi.



Yorumlar