Anasayfa /  Foto Galeri

BioNTech aşısı olan 1 milyon kişi incelendi, ortaya çok çarpıcı sonuç çıktı: Koruyuculuğu yüzde 20

Milyonlarca insanın hayatını kaybettiği koronavirüs salgınına karşı koruyuculuğu çok yüksek olan BioNTech aşısı için yeni bir araştırmanın sonuçları yayımlandı. Araştırma sonuçları kafa karıştırdı, çünkü BioNTech aşısı olan 1 milyon insanın verileri incelendiğinde korona virüsü aşısının 6 ay sonra enfeksiyonun bulaşmasını engelleme seviyesinin yüzde 20’lere düştüğünü tespit etti. Daha önceki başka bir çalışmada da 7. aydan sonra antikor seviyesinin 10 kat azaldığını duyurulmuştu.

BioNTech aşısı olan 1 milyon kişi incelendi, ortaya çok çarpıcı sonuç çıktı: Koruyuculuğu yüzde 20 - Sayfa 1

Katar’da Covid-19 aşısı olan 1 milyon insanın gerçek zamanlı verilerini inceleyen uzmanlar, Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği Comirnaty isimli corona virüsü aşısının 6 ay sonra enfeksiyonun bulaşmasını engelleme seviyesinin yüzde 20’lere düştüğünü tespit etti.

BioNTech aşısı olan 1 milyon kişi incelendi, ortaya çok çarpıcı sonuç çıktı: Koruyuculuğu yüzde 20 - Sayfa 2

Bilim insanları corona virüsü aşısının etkisinin düşmesine rağmen, aşının hastalığı ağır geçirmeye karşı çok ciddi bir koruma sağlamaya devam ettiğini açıkladı.

BioNTech aşısı olan 1 milyon kişi incelendi, ortaya çok çarpıcı sonuç çıktı: Koruyuculuğu yüzde 20 - Sayfa 3

Katarlı bilim insanları iki doz aşı olduktan bir ay sonra aşının corona virüsü bulaşmasını yüzde 80 oranında engellediği kaydedilirken bu oranın 6 ay sonra yüzde 22.3 seviyesine gerilediğini açıkladı. 

BioNTech aşısı olan 1 milyon kişi incelendi, ortaya çok çarpıcı sonuç çıktı: Koruyuculuğu yüzde 20 - Sayfa 4

İngiliz Daily Mail’in sayfalarına taşıdığı haberde bilim insanları, “Fakat aşı hastalığı ağır geçirme ve ölüm oranlarında büyük bir koruma sağlıyor. Hastalığı ağır geçirme ve ölüm oranlarına karşı aşı yüzde 90 seviyelerinde etkili” dedi.